ROUTERING VAN UW REIS

Laat uzelf routeren (begeleiden) door Kapitein Piet om veilig en aangenaam uw droomreizen met uw zeilboot te realiseren.

Het grote voordeel van een “routage” is dat u onbezorgd kan varen in omstandigheden die het leven aan boord zo comfortabel mogelijk maken voor u als schipper en voor uw bemanning.

Het doel van een “routage” is het bepalen van de ideale route tussen 2 punten en dit volledig gepersonaliseerd aan de hand van de polar-curven van uw schip en de kwaliteiten/wensen van schipper en bemanning.

Om een ideale route voor te stellen moeten volgende punten ingevuld worden :

 • De vaareigenschappen van het schip
 • Een route
 • Een voorlopige lange termijn weervenster
 • Stromingen en golven

Het doel van een routeur is niet alleen een zeilschip zo snel mogelijk van punt A naar punt B te krijgen maar zeker voor de recreatieve zeiler rekening te houden met volgende punten :

 • Vermijden van te sterke winden en windstoten
 • Op het juiste tijdstip aankomen in de haven, sluizen, rivierdelta enz.
 • Het minimaliseren van brandstofverbruik
 • Vermijden om oncomfortabele koersen te moeten varen

 Kapitein Piet zijn ervaring en kennis van verschillende schepen in verschillende omstandigheden resulteren in de best mogelijke route.

Testimonial Aspro

Voor onze Atlantische oversteek waren we op zoek naar iemand die we konden contacteren in geval van nood, iemand die weet hoe het is op een zeilboot midden op de oceaan.Met Piet kregen we dat en zoveel meer. Voor het vertrek ontvingen we al een volledige analyse van de weersituatie, een voorstel van de te volgen route en de te verwachten opstandigheden.

Om de twee dagen belde Piet op de satelliettelefoon. Professioneel advies verpakt in een gezellige babbel en onopvallende vraagjes over het welzijn van de bemanning, de stand van het drinkwater, of we daar en daar slijtage gecontroleerd hadden, of er niet teveel onweders waren,…. 

De open dialoog over de oversteek waarbij Piet zijn analyse mooi combineerde met onze observaties op zee resulteerde in een snelle en aangename oversteek.
Piet als noodcontact hebben we gelukkig niet nodig gehad, maar ik ben er zeker van dat zijn ervaring, rust en gezond boerenverstand (sorry, Piet) een enorme plus zijn in om het even welke situatie op zee.

An en Thomas, ASPRO

IN HET KORT

 • Laat uw toch routeren door Piet
 • Constant contact met updates gedurende uw reis
 • Prijs op aanvraag

Bel of mail voor de vele mogelijkheden

Het team van Kapitein Piet beantwoordt graag je vragen, helpt je graag op weg en doet wat je graag suggesties. Aarzel niet om welke vraag dan ook te stellen.

EDUCATIE, COACHING & AVONTUUR

OP AVONTUUR

Comfortabel varen, plezier, avontuur. Het programma draait om de ervaring van het leven op zee en fine-tuning van de zeilvaardigheid. Kies een doel en bestemming en ga op avontuur… goed en veilig georganiseerd dankzij de ervaring van Kapitein Piet.

DE ERVARING VAN JE LEVEN

Once in a lifetime experience. De tijd van je leven. Een varende ervaring. Maak geen tochtje, maar onvergetelijke reis. De wereld ligt aan je voeten. Piet is de schepper en schipper van de reis van je leven. Als je het kan, moet je het doen. 

Contact

Met alleen een schipper krijg je een schip niet in beweging. Dat vraagt om een team. Het team van Kapitein Piet beantwoordt graag je vragen, helpt je graag op weg en doet je graag suggesties. Aarzel niet om welke vraag dan ook te stellen.